nasjonaldagen.

årets 17. mai startet med at jeg gikk glipp av skolekorpset som spaserer rett utenfor døra vår 07.30 hver år (det aller aller beste med nasjonaldagen). altså, jeg forsov meg/vekkeklokka ringte ikke/korpset spilte ikke høy nok/jeg la meg 03.00. det betød altså at jeg lå langt etter tidskjema ettersom at dagen min (17. mai) vanligvis starter med at jeg sitter på trappa med dyna rundt meg og veiver søvnig med flagget til de som spiller i skolekorpset. i tillegg var ikke mamma hjemme og jeg skulle før første gang ta på meg bunaden helt alene (det gikk foresten bra). skoletoget, som jeg hadde tenkt å gå i, var det bare å glemme (og jeg som elsker å gå i tog). da jeg endelig var klar til å komme meg noe sted som helst, var Renate kommet til meg og vi tok bilen (første kjøretur i bunad) ned mot sentrum. fant en greit sentral parkeringsplass og møtte Marianne. hurra, så alt for lenge siden sist.

dette bilde tok Renate av oss i våre fine nordlandsbunader. i tillegg ble vi filmet og fotografert av turister (og andre) som kom med hurtigruta. vi spiste uansett is, møtte Kenneth, Margrethe og barn, gikk masse og kosa oss. deretter dro Marianne og Renate til sitt og jeg dro til Bestemor som var sjeleglad for at jeg kom innom (var det i max 20 min). beste bestemora. hilse på folk ho Anne Brit. mat. borgertog!

flaggborgen i begynnelsen av borgertoget. noe av det fineste i verden. mellom disse som var først og russen som var sist, var det mye interessant å se på. har ikke tenkt å ramse opp en gang, men det var mye kult.

Bente-russ med Bådåddjo-skilt (inni den grønne sirkelen). jeg så også mange andre kjente i toget, som Renate, Elisabeth og Linda, men det var vanskelig å få med alle. deretter møtte jeg Eirin og vi møtte Synne i superfart og så møtte vi Elisabeth på tivoliet. til slutt traska vi opp til Frelsesarmeen for å være med på 17. mai-festen. kakæ! og leker og Bente snakka og Renate snakka og så var det hjem for å ta av bunaden og dra på joggebuksa. fint.

hipp hipp hurra!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits